Jadłospis

PONIEDZIAŁEK:

  • ŚNIADANIE:  Mleko z miodem , pieczywo mieszane z masłem i szynką wieprzową, dodatek warzywny , herbata z cytryną.
  • OBIAD: Zupa ogórkowa, pieczone udko z kurczaka , ziemniaki z koperkiem , mizeria, kompot, banan.
  • PODWIECZOREK I : Placki ziemniaczane z sosem czosnkowo-ziołowym, ogórek kiszony, herbata z melisy i mięty.
  • PODWIECZOREK II : Jogurt owocowy, chrupki kukurydziane, owoce, napar owocowy.

WTOREK :

  • ŚNIADANIE :  Płatki kukurydziane bez dodatku cukru na mleku, pieczywo mieszane z masłem i polędwicą wieprzową, dodatek warzywny, herbata z cytryną.
  • OBIAD : Zupa krem z brokułów, kasza jęczmienna, kuleczki mięsne z indyka w sosie pomidorowym, fasolka szparagowa, kompot, jabłko.
  • PODWIECZOREK I : Bułeczki ziarniste z masłem i serkiem typu Almette, dodatek warzywny, herbata miętowa.
  • PODWIECZOREK II : Ciasteczka owsiane domowe, sok świeżo wyciskany.

ŚRODA:

  • ŚNIADANIE:  Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem , Frankfurterki na gorąco, dodatek warzywny, herbata z cytryną.
  • OBIAD: Biały barszcz z ziemniakami, kluski leniwe ze śmietanką, surówka z marchewki i jabłka, kompot.
  • PODWIECZOREK I : Kanapki z pastą z ryby wędzonej, jogurtu, jabłka i szczypiorku, herbata ziołowa.
  • PODWIECZOREK II :  Budyń śmietankowy, owoce, napar owocowy.

CZWARTEK :

  • ŚNIADANIE:  Kakao, pieczywo mieszane z masłem i polędwicą z indyka, pomidor z bazylią, herbata z cytryną.
  • OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy, surówka z sałaty rzymskiej, papryki i marchewki w sosie winegret, kompot, owoce.
  • PODWIECZOREK I : Pieczywo wieloziarniste z masłem i pastą jajeczną ze szczypiorkiem i papryką, napar owocowy.
  • PODWIECZOREK II : Ciasto drożdżowe, owoce, herbata ziołowa z miodem.

PIĄTEK:

  • ŚNIADANIE:  Płatki wielozbożowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem i polędwicą wieprzową , dodatek warzywny, herbata.
  • OBIAD: Zupa zacierkowa, ryż z jabłkiem i śmietanką , kalarepka i marchewka do chrupania , kompot.
  • PODWIECZOREK I : Tosty pszenno-żytnie z szynką, żółtym serem i papryką, herbata miętowa.
  • PODWIECZOREK II : Kisiel z owocami, herbata owocowa 

Komunikat

Do 14 kwietnia są nieczynne placówki oświatowe w całej Polsce.

DRODZY RODZICE !

W związku z przedłużeniem okresu zamknięcia placówek oświatowych do 14 kwietnia 2020 r., w tych trudnych dla wszystkich okolicznościach proszę, aby za miesiąc kwiecień dokonali Państwo wpłaty w wysokości połowy kwoty czesnego ( 50% ).

Jednocześnie informuję o wydłużonym terminie płatności do dnia 15-go kwietnia b.r.

Dalsze decyzje odnośnie opłaty czesnego będą podejmowane w zależności od rozwoju sytuacji w kraju.

Z poważaniem

Dyrektor Przedszkola Renata Dobosz