Jadłospis
PONIEDZIAŁEK:
- ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem i kiełbasą wiejską, dodatek warzywny, herbata z cytryną.
- OBIAD: Rosół z makaronem, ziemniaki z koperkiem, mięso z tuszki kurczaka w sosie pomidorowo-paprykowym, surówka z pora, jabłka i ogórka kiszonego, kompot.
- PODWIECZOREK I : Bułka pszenno-żytnia z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, słupki świeżych warzyw ( ogórek, marchewka, seler naciowy), herbata ziołowa,
- PODWIECZOREK II : Budyń waniliowy, owoce, napar owocowy.
WTOREK :
- ŚNIADANIE: Kakao, pieczywo mieszane z masłem i szynką wieprzową, dodatek warzywny, herbata z cytryną.
- OBIAD: Kapuśniak z ziemniakami, duszony schab w sosie, kasza gryczana, buraczki z jabłkiem na ciepło, kompot.
- PODWIECZOREK I : Pieczywo ciemne i jasne z masłem i żółtym serem, pomidor z sałatą i oliwą z oliwek, herbata owocowa.
- PODWIECZOREK II : Chałka z masłem i konfiturą owocową, sok świeżo wyciskany.
ŚRODA :
- ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z masłem i pasztetem wieprzowym , dodatek warzywny, mleko , herbata z cytryna.
- OBIAD: Żurek z ziemniakami, kiełbaską i jajkiem, makaron z truskawkami i śmietanką, kompot
- PODWIECZOREK I : Racuchy z jabłkiem, herbata ziołowa.
- PODWIECZOREK II : Galaretka owocowa/kisiel z owocami, napar owocowy
CZWARTEK:
- ŚNIADANIE: Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem i jajkiem na twardo, dodatek warzywny, herbata z cytryną.
- OBIAD: Barszcz ukraiński, kotlet mielony z indyka, ziemniaki z koperkiem, surówka z sałaty mieszanej, ogórka, marchewki w oliwie z oliwek, kompot, banan.
- PODWIECZOREK I: Bułka wieloziarnista z masłem i szynką gotowaną, dodatek warzywny, herbata miętowa.
- PODWIECZOREK II : Jogurt owocowy, paluszki z sezamem, woda mineralna.
PIĄTEK :
- ŚNIADANIE: Owsianka na mleku, pieczywo mieszane z masłem i polędwicą drobiową , dodatek warzywny, herbata.
- OBIAD: Zupa neapolitańska z makaronem , ziemniaki z koperkiem , ryba pieczona, surówka z kapusty kiszonej i jabłka, kompot.
- PODWIECZOREK I : Zapiekanki z serem, szynką, pomidorem i papryką zieloną, herbata ziołowa.
- PODWIECZOREK II : Ciasto drożdżowe, owoce, herbata miętowa.