Jadłospis

PONIEDZIAŁEK:

  • ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem i kiełbasą wiejską, dodatek warzywny, herbata z cytryną.
  • OBIAD: Rosół z makaronem, ziemniaki z koperkiem, mięso z  tuszki kurczaka w sosie pomidorowo-paprykowym, surówka z pora, jabłka i ogórka kiszonego, kompot.
  • PODWIECZOREK I : Bułka pszenno-żytnia z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, słupki świeżych warzyw ( ogórek, marchewka, seler naciowy), herbata ziołowa,
  • PODWIECZOREK II : Budyń waniliowy, owoce, napar owocowy.

WTOREK :

  • ŚNIADANIE:  Kakao, pieczywo mieszane z masłem i szynką wieprzową, dodatek warzywny, herbata z cytryną.
  • OBIAD: Kapuśniak z ziemniakami, duszony schab w sosie, kasza gryczana, buraczki z jabłkiem na ciepło, kompot.
  • PODWIECZOREK I : Pieczywo ciemne i jasne z masłem i żółtym serem, pomidor z sałatą i oliwą z oliwek, herbata owocowa.
  • PODWIECZOREK II : Chałka z masłem i konfiturą owocową, sok świeżo wyciskany.

ŚRODA :

  • ŚNIADANIE:  Pieczywo mieszane z masłem i pasztetem wieprzowym , dodatek warzywny, mleko , herbata z cytryna.
  • OBIAD: Żurek z ziemniakami, kiełbaską i jajkiem, makaron z truskawkami i śmietanką, kompot
  • PODWIECZOREK I : Racuchy z jabłkiem, herbata ziołowa.
  • PODWIECZOREK II : Galaretka owocowa/kisiel z owocami, napar owocowy

CZWARTEK:

  • ŚNIADANIE:  Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem i jajkiem na twardo, dodatek warzywny, herbata z cytryną.
  • OBIAD: Barszcz ukraiński, kotlet mielony z indyka, ziemniaki z koperkiem, surówka z sałaty mieszanej, ogórka, marchewki w oliwie z oliwek, kompot, banan.
  • PODWIECZOREK I: Bułka wieloziarnista z masłem i szynką gotowaną, dodatek warzywny, herbata miętowa.
  • PODWIECZOREK II : Jogurt owocowy, paluszki z sezamem, woda mineralna.

PIĄTEK :

  • ŚNIADANIE:  Owsianka na mleku, pieczywo mieszane z masłem i polędwicą drobiową , dodatek warzywny, herbata.
  • OBIAD: Zupa neapolitańska z makaronem , ziemniaki z koperkiem , ryba pieczona, surówka z kapusty kiszonej i jabłka, kompot.
  • PODWIECZOREK I : Zapiekanki z serem, szynką, pomidorem i papryką zieloną, herbata ziołowa.
  • PODWIECZOREK II : Ciasto drożdżowe, owoce, herbata miętowa.

REKRUTACJA

W ZWIĄZKU Z KOMUNIKATEM MEN O ZAMKNIĘCIU PRZEDSZKOLI WSZYSTKIE PYTANIA DOTYCZĄCE REKRUTACJI PROSZĘ KIEROWAĆ POD NUMER TELEFONU:

501-084-545

Komunikat

Do odwołania są nieczynne placówki oświatowe w całej Polsce.

DRODZY RODZICE !

W związku z przedłużeniem okresu zamknięcia placówek oświatowych, w tych trudnych dla wszystkich okolicznościach proszę, aby za miesiąc kwiecień dokonali Państwo wpłaty w wysokości połowy kwoty czesnego ( 50% ).

Jednocześnie informuję o wydłużonym terminie płatności do dnia 15-go kwietnia b.r.

Dalsze decyzje odnośnie opłaty czesnego będą podejmowane w zależności od rozwoju sytuacji w kraju.

Z poważaniem

Dyrektor Przedszkola Renata Dobosz